enginarlı bezelye yemeği tarifi
ENGİNARLI BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ
MALZEMELER
Bezelye
1 adet soğan
2 adet büyük domates
1 enginarın yarısı (yapraklarıyla beraber)
2 adet tavuk butu
1 adet havuç
tuz
zeytin yağ
kimyon karabiber
HAZIRLANIŞI
Önce soğanı doğrayıp ,tavuk ve havuçlarla birlikte kavurun.
Onun üzerine rendelemiş olduğunuz domatesleri atıp bir miktar daha kavurun. Son
olarak enginar ve bezelyeleri koyup suyunu ekleyin. Su bezelyelerin üzerini
kaplayacak şekilde bir parmak payı kadar üstüne çıksın. Düdüklü tencerede
pişirirseniz daha lezzetli ve çabuk pişiyor. Tuz ve baharatları da koyun.
AFİYET OLSUN……..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder