30 Ağustos 2013 Cuma

zeytinli kısır tarifi resimi

KISIR TARİFİ

MALZEMELER

KÖFTELİK BULGUR (KİŞİ BAŞI BİR ÇAY BARDAĞI)

SIVI YAĞ

TUZ

SALÇA

YARIM DEMET MAYDANOZ

5-6 ADET TAZE SOĞAN

YARIM DEMET DERE OTU

5-6 YAPRAK MARUL

1 ADET YEŞİL ETLİ BİBER

1 ADET DOMATES

1 ADET SALATALIK

KİMYON

KARABİBER

NAR EKŞİSİ

LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI

TENCEREDE SIVI YAĞ, SALÇA VE BULGUR BİR MİKTAR KAVRULUR. BİR BARDAK BULGURA BİR BARDAK SU EKLENİR. TÜM YEŞİLLİKLER  YIKANARAK  DOĞRANIR VE SOĞUMUŞ OLAN BULGURUN İÇERİSİNE EKLENİR. BAHARAT, TUZ, LİMON SUYU VE NAR EKŞİSİ İLE SERVİS EDİLİR. İSTEĞE GÖRE PUL BİBER, ZEYTİN VE TURŞU EKLENEBİLİR.  AFİYET OLSUN...

 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder