zeytinli kısır tarifi resimi
KISIR TARİFİ
MALZEMELER
KÖFTELİK BULGUR (KİŞİ BAŞI BİR ÇAY BARDAĞI)
SIVI YAĞ
TUZ
SALÇA
YARIM DEMET MAYDANOZ
5-6 ADET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET DERE OTU
5-6 YAPRAK MARUL
1 ADET YEŞİL ETLİ BİBER
1 ADET DOMATES
1 ADET SALATALIK
KİMYON
KARABİBER
NAR EKŞİSİ
LİMON SUYU
HAZIRLANIŞI
TENCEREDE SIVI YAĞ, SALÇA VE BULGUR BİR MİKTAR KAVRULUR. BİR BARDAK BULGURA BİR BARDAK SU EKLENİR. TÜM YEŞİLLİKLER YIKANARAK DOĞRANIR VE SOĞUMUŞ OLAN BULGURUN İÇERİSİNE EKLENİR. BAHARAT, TUZ, LİMON SUYU VE NAR EKŞİSİ İLE SERVİS EDİLİR. İSTEĞE GÖRE PUL BİBER, ZEYTİN VE TURŞU EKLENEBİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder