25 Ağustos 2013 Pazar

kiymali gozleme tarifi

KIYMALI GÖZLEME TARİFİ

Malzemeler
Hamur için
yarım kilo un
yeteri kadar su
tuz
İç Harcı İçin
yarım kilo kıyma
1 adet soğan
1adet domates
1 adet biber (isteğe göre arttıtılabilir)
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
kimyon

Hazırlanışı
Öncelikle hamuru yoğurun ve dinlenmeye bırakın. Ardından kıymalı iç harcı hazırlayın. Önce soğanları kavurun. Ardından kıyma, biber, domates ve baharatları ekleyin. Biraz soguduktan sonra hamurunuzu yuvarlak şekilde açın ve iç harcı icerisine koyup gözleme şekli verin. daha sonrada ısıtılmış tavada iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. üzerine isteğe göre tereyağda sürebilirsiniz. Afiyet olsun....



gözleme
kıymalı gözleme





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder