26 Ağustos 2013 Pazartesi

enginarlı bezelye yemeği tarifi

ENGİNARLI BEZELYE YEMEĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Bezelye

1 adet soğan

2 adet büyük domates

1 enginarın yarısı (yapraklarıyla beraber)

2 adet tavuk butu

1 adet havuç

tuz

zeytin yağ

kimyon karabiber

HAZIRLANIŞI

Önce soğanı doğrayıp ,tavuk ve havuçlarla birlikte kavurun. Onun üzerine rendelemiş olduğunuz domatesleri atıp bir miktar daha kavurun. Son olarak enginar ve bezelyeleri koyup suyunu ekleyin. Su bezelyelerin üzerini kaplayacak şekilde bir parmak payı kadar üstüne çıksın. Düdüklü tencerede pişirirseniz daha lezzetli ve çabuk pişiyor. Tuz ve baharatları da koyun. AFİYET OLSUN……..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder